Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

Zorgeloos tanken met je huurwagen

Een van de voordelen van een huurwagen? Je hoeft bijna nergens meer aan te denken. Instappen, en rijden! Enkel de brandstof, die moet je zelf nog regelen. Die vult zichzelf niet aan als de tank leeg is. Gelukkig zijn er ondertussen ook al heel wat manieren om vlotter je huurwagen van brandstof of energie te voorzien. Of je nu elektrisch rijdt of nog old skool op brandstof – met deze tips maak je het jezelf een pak gemakkelijker.

Tank op tijd

Het is ondertussen een afgezaagd deuntje: en toch staan er nog dagelijks wagens op de pechstrook: brandstoftank leeg. Of, de moderne variant: batterij plat. Vooral bij elektrisch rijden is het enorm belangrijk om je brandstof- of batterijpeil strak in de gaten te houden.

Dan is het natuurlijk nog een zaak om op tijd aan een tankstation of oplaadpunt te staan. Een tankstation vinden waar je bijvoorbeeld met je tankkaart terecht kan, is meestal niet zo moeilijk. Oplaadpunten zijn, zeker in België, minder vanzelfsprekend. Daarom is het aan te raden al een oplaadpunt te zoeken als je op 30% batterij zit. Better safe than sorry!

Betaal vlot

Met je huurwagen moet je je alvast niets aantrekken van bepaalde papieren. Alleen, tanken en betalen moet je wel nog doen. Gelukkig kan je nu in veel tankstations terecht met een tankkaart. Deze maken tanken en betalen een pak gemakkelijker.

Een tankkaart voor zelfstandigen heeft nog veel meer voordelen dan alleen het gebruiksgemak. Zelfstandigen kunnen op deze manier namelijk veel eenvoudiger hun boekhouding en administratie bijhouden. Alle tankbeurten staan netjes op een factuur opgesomd. Geen gedoe meer met bonnetjes en zelf uitrekenen wie waar en wanneer heeft getankt!

Check je afspraken

Wie een wagen huurt, moet natuurlijk wel een aantal afspraken nakomen. Die zijn niet voor elk verhuurbedrijf dezelfde. Het is daarom handig als je meestal met hetzelfde bedrijf werkt, dan ken je die afspraken op je duimpje.

Ook over tanken staan altijd een aantal afspraken in je overeenkomst. Hoeveel kilometer is bijvoorbeeld inbegrepen in je prijs? Hoeveel bedraagt de prijs per kilometer? Zijn er afspraken over welke brandstof precies moet worden getankt en is er een overeenkomst met een bepaald merk van tankstations? En moet je een volle tank, of volledig opgeladen batterij, terug afleveren? Allemaal zaken die je best op voorhand nakijkt.

Met wat voorzienigheid, een tankkaart en een blik op de kleine lettertjes van je huurovereenkomst, maak je het jezelf en je tankbeurt alvast heel wat gemakkelijker!