Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

Zelf een auto huren, ben je wel verzekerd?

Ga je op vakantie en wil je graag een auto huren? Heerlijk om dan de vrijheid te hebben om overal naartoe te kunnen. Het zorgt ook wel voor onzekerheid omdat je natuurlijk wel een betrouwbare verhuurder wilt hebben en verzekerd wilt zijn. Huur je auto bij een betrouwbare partij zodat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. Een autoverzekering is altijd belangrijk. Kies een WA-verzekering, een WA+ verzekering of een allriskverzekering voor je auto. Elke huurauto heeft standaard de WA-verzekering. Kies voor je eigen auto voor een meer uitgebreide verzekering. Ben je benieuwd wat dat precies inhoud? We vertellen het hier.

Ben alert op je verzekeringen

Wil je een huurauto huren? Let er dan goed op of de huurauto verzekerd is. Wanneer je schade aanricht bij anderen dan ben je daarvoor vergoed. Het is verstandig om alert te zijn op de verzekeringen die je hebt. Een autoverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je de beste keuze maakt. Heb je een nieuwe auto? Het is dan verstandig om altijd allrisk te verzekeren. Het is de beste keuze voor auto’s tot 6 jaar oud. Bijna alle schade aan je auto wordt dan vergoed. Deze autoverzekering is wel wat prijziger, maar daardoor maak je weinig kosten bij schade. Houd je verzekeringen altijd goed in de gaten, het is namelijk zonde om te veel te betalen voor je verzekering.

Wat zijn schadevrije jaren?

Rijd je al een langere tijd en heb je nog nooit schade gehad? De schadevrije jaren bouw je dan telkens op. Het zorgt ervoor dat je premie minder hoog is. Een woonplaats speelt ook mee in de hoogte van het premiebedrag. Ze kijken namelijk hoeveel risico je loopt. Woon je in een drukke stad? Dan is de kans groter dat er sneller ongelukken gebeuren of er diefstal en ruitschade is. In een rustig dorp is er minder verkeer en daardoor de kans minder groot dat er iets gebeurd. Je premie kan continu veranderen. Ze kijken namelijk naar statistieken. Zorg dat je het allemaal goed in de gaten houdt.

Sluit op tijd je autoverzekering af

Een autoverzekering afsluiten is verplicht. Je moet minimaal een WA-verzekering hebben. Zorg dat je dit allemaal regelt voordat je de auto hebt. Zonder verzekering mag je namelijk niet de weg op. Hopelijk rijd je natuurlijk zo min mogelijk schade, maar wanneer het toch het geval is dan is het fijn dat je hier geen torenhoge kosten voor hoeft te betalen.

 

Ga je een auto huren of schaf je een nieuwe auto aan? Besteed altijd aandacht aan de autoverzekering om schade vergoed te krijgen.