Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

Waar moet je op letten bij het importeren van een auto?

Wanneer je je droomauto hebt gevonden dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk mee de weg op. Maar als je de auto uit het buitenland haalt dan zal je de auto officieel moeten importeren, inschrijven en zal je BPM moeten betalen. BPM staat voor belasting personenauto’s en motorrijtuigen en is een verplichte belasting die door iedereen betaald moet worden, dus ook wanneer jij je droomauto uit het buitenland haalt. Er zijn meer regels die gelden wanneer je een auto importeert. Denk aan het laten keuren van de auto via de RWD, het tijdig aanvragen van nieuwe kentekenplaten en natuurlijk het op naam zetten van de auto.

Waar moet je op letten hij het importeren van je droomauto?

In landen als Duitsland zijn auto’s een stuk goedkoper. Tenminste, zo lijkt het omdat de aanschafprijs een stuk lager ligt dan in Nederland. Wil je echter een auto uit het buitenland importeren? Vergeet dan niet de juiste wet- en regelgeving te volgen. Na aanschaf van je auto moet deze namelijk helemaal gekeurd worden door de RDW. De auto moet technisch helemaal in orde zijn voordat je de openbare weg op mag. Na de keuring moet je de resterende BPM berekenen en na het betalen van het beschuldigde bedrag dien je zelf de kentekenplaten aan te vragen. Zeker het BPM bedrag kan aardig in de papieren lopen wanneer je hier niet de juiste tools voor gebruikt. Gebruik daarom altijd een goede BPM calculator om niet te veel te hoeven betalen.

Hoe zorg je voor een lage BPM?

BPM betaal je aan de belastingdienst en de belastingdienst heeft dan ook een eigen rekentool waarmee je snel en duidelijk kan berekenen welk bedrag je nog moet betalen. Echter komt deze aanslag vaak hoger uit dan het bedrag dat je werkelijk moet betalen. Kies daarom voor een goede BPM calculator. Deze calculator gaat namelijk niet alleen uit van de leeftijd van de auto, maar kijkt ook naar de technische staat, de eerste datum van inschrijving, het aantal gereden kilometers en de emissie van de auto. Door al deze factoren mee te nemen in de berekening wordt het verschuldigde bedrag vaak veel accurater en lager. Zo betaal je nooit te veel belasting wanneer je een nieuwe auto laat importeren.

Heb je je droomauto gevonden en wil je deze importeren naar Nederland?

Vergeet dan niet dat je aan een aantal wettelijke eisen moet voldoen om daadwerkelijk de openbare weg op te mogen. Vraag tijdig een keuring aan bij de RDW, regel de betaling van de BPM en vraag tijdig je kentekenplaten aan. Pas als dat geregeld is kan je de openbare weg betreden. Wil je de BPM zo laag mogelijk houden? Vergeet dan niet om gebruik te maken van de juiste BPM rekentools. Met deze rekentools heb je na de invoering van de gegevens een transparant overzicht van de kosten die moet betalen. Zo betaal je nooit te veel BPM en kom je ook niet voor verrassingen te staan.