Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

Ontdek de voordelen van een BPM calculator

Besluit u een auto te importeren dan is een van de grootste kostenposten daarbij niet alleen de aanschafprijs maar ook de BPM die in Nederland afgerekend moet worden. Een goed idee is tevoren al na te gaan wat die kosten zullen zijn. De Belastingdienst werkt met een officiële en gefixeerde zogenaamde forfaitaire lijst. Een lijst waarop het afschrijvingspercentage mede gekoppeld is aan het bouwjaar van het motorvoertuig. Alleen is dat niet een echt eerlijke manier van berekenen. Er zijn rekenmethodes die naast die officiële lijst gebruikt mogen worden. De BPM calculator is er zo een en ook de goedkoopste. Dit betekent dat de BPM calculator ervoor zorgt dat u nooit teveel autobelasting betaalt. Sterker nog, het voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s.

De BPM calculator, snel en accuraat

Het gebruik van de BPM calculator is veilig en snel. Om de BPM calculator goed zijn werk te laten doen moeten er wel een aantal zaken worden ingegeven als kilometerstand, bouwjaar, merk, model, transmissie, brandstof gebruik, dat soort dingen. Het voordeel daarvan is dat er een realistische waarde, oftewel verkoop- en handelswaarde aan het voertuig toegekend wordt, in tegenstelling tot de waardebepaling door de belastingdienst die werkt met de netto catalogusprijs, zonder rekening te houden met extra factoren die de waarde eigenlijk bepalen. De BPM calculator doet dat dus wel. De BPM kan al voordat u daadwerkelijk een voertuig aanschaft globaal berekend worden. Dat houdt de kosten voor de aanschaf overzichtelijk. Het uitrekenen met behulp van de BPM calculator kost niet veel tijd en al met een paar muisklikken heeft u resultaat. Voor een definitieve BPM berekening zijn nog wat aanvullende gegevens nodig die u daarna kunt invoeren.

De opbouw van verkoop- of handelswaarde

De BPM calculator gebruikt informatie van een groot en zorgvuldig opgebouwd voertuigennetwerk. Het is een onafhankelijke en efficiënte manier om de waarde vast te stellen. Informatie wordt ingewonnen bij autobedrijven, veilingopbrengsten, groothandelaren, leasemaatschappijen, occasionportals en interne biedingen. Het is een groot aantal onafhankelijke bronnen die objectieve gegevens leveren, informatie die continue geactualiseerd wordt voor gebruik van de BPM calculator. De waardebepaling voor de verkoop en handel die uit deze informatie volgt wordt constant gecontroleerd aan de hand van actuele marktinformatie. Specialisten die de gegevens controleren en invoeren hebben jarenlange ervaring en veel kennis van zaken wanneer het gaat om het interpreteren van deze gegevens. Het is daardoor een volledig deugdelijke en vooral ook eerlijke manier om BPM te berekenen. Alles gebeurt op basis van de betrouwbare benchmark. Dat geeft een prettig gevoel.

Extra service en gemak

Natuurlijk kunt u de BPM calculator gebruiken voor een indicatie van de autobelasting die afgedragen moet worden, maar u kunt ook daadwerkelijk een formulier laten opmaken zodat u de verschuldigde autobelasting zwart op wit heeft staan. Als extra service kunt u de BPM calculator zelfs gebruiken om online rechtstreeks het BPM aangifteformulier voor de belastingdienst in te vullen. Uw import van de auto, motorfiets, bestelwagen of kampeerauto verloopt zo gemakkelijk en overzichtelijk. De BPM calculator neemt u op een eenvoudige manier werk uit handen en bij het importeren van een voertuig is een voordeel dat flink kan oplopen beslist  de moeite waard.