Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

Hondenrekken nodig voor in de auto? Gebruik deze tips!

Ga je een dagje weg of op vakantie met de auto, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk meenemen. Ook je favoriete huisdier de hond! Voor je bagage zijn genoeg plaatsen te bedenken. Een bagagerek auto kan je op diverse manieren plaatsen.

Heb je een wat kleinere auto, dan kan je ervoor kiezen om een bagagerek te monteren op de dak dragers van je auto of op de trekhaak. Zo hou je in de auto meer ruimte over. Maar laten we eerlijk zijn, op die manier ga je geen hond vervoeren.

Op maat gemaakt

Om je hond op een comfortabele manier mee te kunnen nemen in de auto is een hondenrek de ideale oplossing. Wat voor auto je ook hebt, er is altijd een passend hondenrek te vinden. Al onze hondenrekken worden op maat gemaakt.

Mocht het nodig zijn om onderweg een noodstop in te lassen? Dan kan de hond gewoon in de auto blijven. Ook voor bagage is het een ideale oplossing. Omdat een hondenrek ook wel een scheidingswand genoemd wordt zorgt deze ervoor dat bagage die net een stukje boven de achterbank uitsteekt, veilig op zijn plek blijft. Ook als je plotseling moet remmen!

Eenvoudig te monteren

Omdat hondenrekken voor ieder soort auto beschikbaar zijn, zijn ze goed van pasvorm en veilig in gebruik. Ze zijn eenvoudig te monteren zonder dat er geboord hoeft te worden. Het is ook niet nodig om andere wijzigingen in de auto aan te brengen.

Stel je voor, je bent op zoek naar een Volkswagen hondenrek om je hond veilig mee te kunnen vervoeren. Wat voor type van dit automerk je ook rijdt, een Caddy, Golf, Jetta, Passat, T-Roc of welk ander model ook, er is altijd een perfect passend hondenrek voor te vinden. Vanaf nu kan je hond overal mee naar toe!

Waar moet je op letten bij de aankoop van een hondenrek?

De meeste honden vinden het heerlijk om lekker te ravotten aan het strand. Maar op de terugweg heb je de hond dan natuurlijk liever niet op de achterbank. Ook in deze situatie is een hondenrek de ideale oplossing.

Om te beginnen let je er goed op dat je kiest voor een rek wat daadwerkelijk bij jouw auto past. Rij je een Volkswagen Golf, koop dan niet per ongeluk een hondenrek wat op maat is gemaakt voor een Jetta. Dat gaat niet passen!

Verder is de montage van het hondenrek een punt om even goed op te letten. Meestal bevestig je een hondenrek aan de hoofdsteunen van de achterbank. Dit heeft als voordeel dat het rek snel op zijn plek zit en indien nodig ook weer makkelijk verwijderd kan worden.

Het formaat van je hond is ook belangrijk, net als het karakter van je hond. Heb je een enthousiaste wildebras? Kies dan voor een stevig hondenrek. Hiermee voorkom je dat de hond in zijn enthousiasme met hondenrek en al op de achterbank belandt!