Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

Een doffe koplamp helder maken. Kan dat?

Wanneer je een last hebt van een doffe koplamp wil je daar toch eigenlijk wel wat mee doen. Het kan je alleen maar last veroorzaken omdat jij tijdens het rijden minder zicht hebt maar een ander jou ook minder goed kan zien. We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit.

Doffe koplampen

Helaas komen er nogal eens doffe koplampen voor. Wanneer je dus graag een goed zicht wilt hebben en dat een ander jou kan zien dan is het verstandig om daar ook wat mee te gaan doen. Wanneer je een apk-keuring hebt kan het zijn dat je auto afgekeurd wordt op de doffe koplampen. Als de koplamp dof wordt komt dat door het materiaal waar het van gemaakt is. Ze worden veel gemaakt van transparante kunststof met een coating laag. De coating laag is de deklaag om de koplamp te beschermen, en dat wordt dan dof, raakt beschadigd of verkleurt. Wanneer er een scheur in zit dan moet hij altijd vervangen worden.

De grootte van de beschadiging

Als een koplamp dof wordt dan is dit de beide koplampen. Ze zijn dan minder helder. Tijdens de behandeling van de doffe koplampen worden kleine krasjes ook verwijderd wanneer die aanwezig zijn. Het is dus niet raar dat een doffe koplamp laten maken heel erg belangrijk is. Als de doffe koplamp gereinigd is dan wordt de coating laag verwijderd met schuurpapier. De nieuwe coating laag hecht dan beter. De nieuwe laag is UV bestendig. De koplampen zijn niet te onderscheiden van nieuwe na de behandeling.

Herstellen van sterretjes in de voorruit.

Je kent het wel, je krijgt ineens onder het rijden een steentje op je voorruit. En ja hoor, je hebt dan sterretjes in voorruit. Wanneer deze precies op een plek zit dat het jou hindert tijdens het autorijden is het goed om het zo snel mogelijk te laten repareren. De ster kan ook een scheur worden en dan moet de gehele ruit vervangen worden. Wanneer je schade hebt aan de voorruit is het altijd belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Een sterretje in een voorruit mag maar maximaal zo groot zijn als een twee euro muntstuk. Bij sommige herstelbedrijven krijg je zelfs herstel aan een tweede sterretje een korting of dat het tweede sterretje gratis is. De nieuwe ruit is duurder.

Redenen voorruit reparatie

  • Een sterretje: Deze kan gaan barsten waardoor er een gevaarlijke situatie bestaat wanneer je aan het rijden bent. Door de temperatuurswisseling kan het dus van een ster naar een scheur gaan.
  • Tijdsbesparing: Het repareren van een sterretje is veel sneller dan wanneer je er mee door rijdt en een scheur/barst in de ruit hebt en een geheel nieuwe voorruit moet hebben. Vaak is een sterretje binnen een uur hersteld.
  • Niet APK gekeurd: Wanneer het sterretje in de voorruit groter dan 20 mm is en de bestuurder het in het gezichtsveld heeft kan de auto niet goed gekeurd worden voor de APK-keuring.