Auto verhuur West-vlaanderen
  • Autoverhuurders
    In West-Vlaanderen
  • Een concept van Seobureau
By - admin

De voordelen van een lease auto

Een auto van de zaak heeft een aantal voordelen voor u. Zo rijdt u voor een vast maandbedrag én u krijgt een nieuwe auto voor uzelf. Daarbij blijft de auto eigendom van het bedrijf waar u leaset, waardoor u profiteert van een aantal diensten. We bespreken graag alle voordelen van een lease auto met u.

Het lease pakket

Als u van plan was een auto te kopen via een lening, dan is het in de meeste gevallen voordeliger om een auto te leasen. Bij een lease auto zijn namelijk onder andere de belasting en verzekering voor de rekening van het leasebedrijf. Daarnaast krijgt u standaard een pakket met een aantal diensten. In het leasepakket zit bijvoorbeeld het onderhoud van de auto en de pechbijstand. Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is het fijn om de zekerheid te hebben van een lease pakket. We laten het gokken liever over aan leuke activiteiten zoals sportwedden via online bookmakers zoals bet777. Ten slotte heeft u de mogelijkheid om de auto te kopen na afloop van de leaseperiode voor de restwaarde.

Niet in één keer een groot aankoopbedrag kwijt

Als u een auto van de zaak krijgt, dan hoeft u niet eerst lang te sparen voordat u uw eigen auto kunt rijden. U kunt uw geld daardoor voor iets anders gebruiken, bijvoorbeeld uw huis of appartement. Of wellicht die mooie reis waar u al lang naar uitkijkt. Het enige wat u nodig heeft voor een lease auto is een vast inkomen, zodat u kunt aantonen dat u voor de auto kunt blijven betalen. Het grootste verschil tussen een auto kopen of leasen is dat u bij leasen dus een vast maandbedrag kwijt bent, maar als u een auto koopt dan bent u ineens een grote investering kwijt.

Dit maakt dat leaseauto’s tevens een uitstekende mogelijkheid zijn voor jongeren, zij hebben vaak nog niet voldoende kunnen sparen om zelf een auto aan te schaffen. Daarbij werkt het net zo goed voordelig voor ouderen, aangezien deze groep doorgaans wat meer moeite heeft om geld te lenen bij financiële instellingen of kredietverstrekkers. Echter geldt voor dit laatste wel dat een aantal private lease bedrijven een maximale leeftijdsgrens aanhouden. Ongeveer de helft van de private lease heeft namelijk een leeftijdsgrens van 75 jaar. Gelukkig kunnen ouderen altijd terecht bij het Autolease-collectief van de Consumentenbond.

Elke paar jaar een nieuwe auto

Nog een groot voordeel is dat u geregeld een nieuwe auto krijgt. Hierdoor kunt u vertrouwen op een auto die het goed doet en de modernste technieken bezit.

Altijd beschikking over een auto

Mocht het gebeuren dat u uw auto niet meer kunt gebruiken om welke reden dan ook, zoals schade of diefstal, dan krijgt u een nieuwe auto om te gebruiken. U kunt er dus op vertrouwen dat u niet zonder auto komt te zitten en dat is heel erg fijn als u de auto voor werk gebruikt. In de overeenkomst met het leasebedrijf staat overigens duidelijk vermeld wat wel of niet is inbegrepen.

Inzicht in eigen autokosten

Met een lease auto heeft u meer inzicht over de maandelijkse kosten. U weet namelijk vooraf wat u aan brandstofkosten of stroom kwijt bent, want de andere kosten zijn voor de zaak. Daardoor hoeft u zich geen zorgen te maken over onverwachte rekeningen. De garagerekeningen worden namelijk vergoed door het bedrijf. Bovendien heeft u de mogelijkheid om zelf de looptijd van het contract te bepalen. Op deze manier heeft u zelf wat keuze in de maandelijkse kosten. Houd er echter wel rekening mee dat boetes natuurlijk gewoon naar u gaan.

Het voordeel van acties of aanbiedingen

Doordat leasemaatschappijen vaak groot inkopen, ervaren de gebruikers daar veel voordeel van. Dit is vooral het geval als de leasemaatschappij een voordelige actie of aanbieding heeft.